Wednesday, 25 January 2012

Kehilangan Kawan .

assalamualaikum . hurm , lame dah tak updates blog miss . miss nak share 1 cerite sedih . dalam beberape ary je lagi , kawan baek miss , mimi nak pindah .. miss tak sanggop nak ilang dea tapi miss kene paham dea . miss tak bole penting an diri sendiri . hurm , t tak ade dah laa teman yang akan denga probs miss , tak ade dah orang yang akan bagi miss kate-kate semangat ! hurm , sedihnye ): !! miss tak nak ilang dea . miss sayang sangat kat dea . nanti laa miss cerite lagi . salam ..

Sunday, 25 December 2011

22122011

hurm , tarikh 22122011 ni la paling istimewa buat diri miss . hehe . yela , mana tak nye , kenangan 1 miss dapat result yang cemerlang , 8a1b . susah nak dapat tapi hasil berkat usaha miss , alhamdulillah miss dapat gak la . hehe . hurm lagi satu kenangan special sebab tarikh ni la ulang tahun couple miss ngan asrul . genap 10 bulan , even dia tak sweet macam boy lain tapi tak sangka juga boleh bertahan sampai sekarang . hehe . miss harap ia akan kekal sampai ke jinjang pelamin . haha ! gatal betul miss ni . belajar pun tak habis lagi . hehe . apa-apa pun kalau boleh , miss nak serius ngan dia lepas habis belajar . lagipun waktu tu mak n abang dah okay . hehe . insyaallah tunggu jodoh je . haha ! kalau lah ada ngan asrul <3 ! haha . hurm , k la blogger , miss tak tahu nak story apa dah . nanti kita share lagi ea . assalamualaikum .

Thursday, 22 December 2011

Hari Yang Menggembirakan :)

hurm , alhamdulillah akhirnya result miss cemerlang :) . miss tak sangka sangat boleh dapat 8a1b . itu pun dah cukup menggembirakan miss . akhirnya impian miss untuk gembirakan mak n abang terlaksana juga , alhamdulillah :) !! mula-mula cikgu umumkan result yang dapat straight a , miss ingat ada la nama miss yang tersenarai tapi tak ada rezeki . huhu . tapi apa-apa pun miss bersyukur lah sebab result miss tak lah seteruk mana even tak straight a . miss sebenarnya macam tak percaya yang miss boleh dapat a banyak macam tu . yela waktu trial dulu pun tak lah banyak macam tu , nak dapat a pun susah tapi di atas berkat usaha miss , akhirnya result yang keluar pun bagus . kadang-kadang rasa cam tak puas hati je sebab tak dapatkan straight a tapi nak buat camner . huhu . bagi miss , ni baru PMR , miss masih ada SPM . tu la yang paling penting :) !! penetu masa depan hidup miss . insyaallah kalau dah dapat yang terbaik sekarang , mana tahu yang akan datang lagi bertambah baik . insyaallah :) !! amin ... minta-minta betul la . tahun depan amiss ingat nak tukar sekolah tapi sayang la pula kat kawan-kawan . plus , tak sanggup nak tinggal kat cikgu-cikgu . hurm , dah cerita pasal cikgu , ni nak cakap kat cikgu terima kasih banyak-banyak !! yela , penat cikgu ajar kami sampai sanggup tinggalkan anak-anak untuk luangkan masa mengajar untuk kami . tak ternilai pengorbanan cikgu terhadap kami sebagai pelajar . terima kasih cikgu . n especially for ustaz shukri , miss betul-betul minta maaf sebab miss tak dapat tunaikan hajat ustaz untuk dapatkan subjek BA a . " maafkan saya , ustaz :) " , huhu . alhamdulillah tahun ni result sekolah miss tak ada yang gagal . bersyukur sangat . plus , peratus n gps pun meningkat , alhamdulillah . hope tahun depan akan kekalkan prestasi sekolah . make the proud of u . haha . chaiyok0chaiyok la semesra :) . okay lah miss pun dah tak tahu nak story apa lagi . lagipun miss dah penat + ngantuk . bayangkanlah , sebelum result nak keluar , makan pun terbengkalai . mandi basah lagi . tidur pun tak cukup lena . huh !! sekarang dah tak jadi macam tu sebab result dah keluar , hehe . see u next time blogger :) . tata ! assalamualaikum .

Wednesday, 21 December 2011

Esok Hari Yang Ditunggu-tunggu

assalamualaikum blog ?? hehe . rindu nak share story dengan blog . perrrggghhhhhh !!! esok lah hari yang ditunggu-tunggu . yela mana tak nya , esok kan hari nak ambil result PMR . hurm , terbaikkk :) haha . hope result miss okay :) . takut sangat nak menempuh hari esok . huhu . harap-harap ALLAH beri miss kekuatan untuk menempuh hari esok . jangan lah patah or lemah semangat . hurm , lagi 1 , hope miss dapat terima apa jua result miss esok . miss kena reda dengan result . dah itu yang miss usaha so miss tetap kena bangga dengan result miss . nak-nak lagi itu semua hasil usaha miss . yela . dah 3 tahun miss belajar . huhu . penat tapi best gila !!! mesti rindu semua tu . nak-nak lagi waktu dalam bilik darjah . hehe . hurm , apa yang miss harap sekarang ni , miss nak sangat 1 sekolah SERI RAUB cemerlang dalam exam PMR kali ni . hehe . kalau boleh nak sangat semua straight a . haha :) . amin ... tapi yang sedih kan bila hari esok miss tak dapat pergi sekolah ngan ayah tercinta . yela , ayah dah tak ada . " kan best kalau dapat pergi sama-sama ngan ayah :) " tapi miss kena terima dengan hati yang ikhlas bahawa ayah miss dah tak ada kat dunia ni . tapi apa-apa pun miss kena yakin even ayah tak ada dengan miss waktu ambil result , at least ... ayah mesti ada di samping miss , selalu teman miss . nak-nak lagi dalam hati miss . miss tak kan pernah lupa ayah . ayah lah yang selalu sokong miss . miss rinduuuuuu n sayangggg sangat-sangat kat ayah :) !!! insyaallah nanti kita akan jumpa di syurga kelak . amin ... insyaallah esok miss akan bawa berita yang happy untuk family miss :) especially for my mum n my brother . hopefully ... harap sangat 9a akan ada di tangan miss :) !!! kita tunggu hari esok . okay lah blog . nanti miss bawa story lagi banyak okay :) hehe . kalau dah dimulakan dengan salam so pengakhirannya pun mesti diakhiri dengan salam juga . assalamualaikum .

Tuesday, 20 December 2011

Hati Berdebar-debar :(

assalamualaikum . hurm , lamanya tak sentuh blog miss . rindu nak tulis story . hehe . hurm , hati miss berdebar-debar oo . yelaa , orang nak ambil result , mana tak takut . tapi pelik sikit la sebab waktu nak ambil result UPSR , tak ada la pula takut macam ni tapi result PMR , perggggghhhhhh !!! takut sangat :( macam orang hilang benda yang berharga . huh !!! miss harap result miss cemerlang . yela , miss tak nak kecewakan mak n abang miss . sedih ooo kalau kecewakan orang yang kita sayang . nak-nak lagi kalau kita orang yang jadi harapan dalam keluarga . huh !!! takut ooo . dah berapa kali miss nangis bila dapat tahu result keluar 221211 ni . dah tak lalu nak makan pun ada . agaknya makanan pun tak nak dah lalu depan miss . haha !!! hurm , result keluar dalam pukul 10 pagi . tak kan malam pula ea ?? haha ... takut lah nak datang sekolah . huh !!! tapi tak boleh nanti result tak sampai kat tangan so tak gempak laa . hehe ... plus , miss tak sabar-sabar nak jumpa kawan . dah lama tak jumpa . huhu , so miss rindu la kat diorang . haha . hope diorang sihat-sihat . hehe . hurm , okay la miss harap hati miss akan stop berdebar . hehe ... dah penat ni ... huh !!! nanti miss story lagi :) !!! miss my blog :):):)

Saturday, 10 December 2011

Bila Result Nak Keluar ??

Assalamualaikum . Hurm , bila nak keluar result ?? Miss dah takut + berdebar gila nak terima .. Takut kalau result tak okay , nanti buat malu je .. Huhu :( !! Tapi apa2 pun , miss harap result miss okay :) . Miss juz mampu berdoa n bertawakal je , insyaallah result miss baik2 aje . Huhu . Dengar cerita result keluar 22 / 23 tak pun minggu satu lagi , huh !! Lagi takut :( ..